Goede doelen

Het einde van het jaar is traditiegetrouw het moment om onze relaties te bedanken voor de fijne samenwerking. In plaats van relatiegeschenken hebben we een drietal goede doelen geselecteerd die we een warm hart toedragen. We vinden we het belangrijk organisaties te steunen die een speciale betekenis hebben voor onze Ictivianen. Want wat is er mooier dan een geschenk te geven waar een persoonlijk verhaal achter zit.

In 2016 kozen we voor Bikers Against Child Abuse, CliniClowns en Stichting Help Haïti. Alle drie goede doelen met een speciale band met een Ictiviaan of onze organisatie. Elke medewerker heeft zijn stem mogen uitbrengen op het goede doel van zijn keuze waarbij elke stem een bedrag vertegenwoordigde. Met deze actie hebben we de drie organisaties kunnen verblijden met een mooie donatie.

logo-baca3Bikers Against Child Abuse (B.A.C.A.)
Bikers Against Child Abuse zorgt ervoor dat kinderen die lichamelijk, geestelijk of sexueel misbruikt zijn zich weer veilig gaan voelen in hun eigen leefomgeving zodat ze in staat zijn sterker te worden en hun zelfvertrouwen terugkrijgen. Binnen B.A.C.A. word dit Empowerer genoemd. De kinderen kunnen 24 per dag, 7 dagen per week rekenen op steun. De bijdrage van Ictivity wordt besteed aan de aanschaf van knuffelberen die de kinderen van de organisatie ontvangen zodra ze worden opgenomen in de B.A.C.A. familie.

Overhandiging cheque aan B.A.C.A.

Overhandiging cheque aan B.A.C.A.

logo-cliniclowns3Cliniclowns
Cliniclowns staat bekend vanwege het mooie werk dat ze doen voor kinderen. Jaarlijks spelen ze met meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen om zo hun kwaliteit van leven te bevorderen. Ze zijn daar waar behoefte is aan verrassing, afleiding en plezier voor zieke en gehandicapte kinderen. In ziekenhuizen, bij de kinderen thuis, op scholen, bij instellingen, tijdens evenementen en online. Kinderen moeten immers onder alle omstandigheden kunnen spelen, ook als ze ziek of gehandicapt zijn.

Overhandiging cheque aan Anne Marie Imbens, Hoofd Bedrijfsbureau CliniClowns

Overhandiging cheque aan Anne Marie Imbens, Hoofd Bedrijfsbureau CliniClowns

Stichting Help Haïti
logo-st-help-haiti3
In 2010 werd Haïti getroffen door een zware aardbeving. Naar schatting zijn er meer dan 200.000 mensen omgekomen en meer dan een miljoen mensen dakloos geraakt. Veel mensen wonen nog steeds in tentenkampen en waren de impact van de aardbeving nog niet te boven toen orkaan Matthew onlangs het zuiden van Haïti hard raakte. Wederom zijn er veel slachtoffers gevallen. Stichting Help Haïti is een kleine organisatie die zich inzet voor wederopbouwprojecten en steun aan een aantal kindertehuizen in Haïti. Een van de huidige projecten is de wederopbouw van een school in Cholette / Petite Riviére des Nippes die zware schade opliep door orkaan Matthew.

Overhandiging cheque aan Paul Groen, voorzitter Stichting Help Haïti

Overhandiging cheque aan Paul Groen, voorzitter Stichting Help Haïti