Onderzoek

Dossier ICT:
de digitale stand van zaken in de zorg

Een onderzoek naar de visie van zorgmedewerkers op ICT, digitale vooruitgang en administratieve handelingen.

Zorg & ICT: digitaal vooruit?

Never a dull moment. Dat schreven we al in ons onderzoeksrapport uit 2017, waarin we ICT in de zorgsector onder de loep namen. Nu we twee jaar verder zijn, is het tijd om de balans op te maken en de stem van de zorgverlener opnieuw te laten horen. Hoe kijken zorgverleners in 2019 naar ICT? Hebben de ontwikkelingen van afgelopen jaren invloed op hun visie? Gaat de zorg digitaal vooruit? En hoe is het gesteld met de privacy van cliënten?

Onderzoeksrapport Dossier ICT: de digitale stand van zaken in de zorgOpvallend! Slechts de helft (48%) van de zorginstellingen gaat mee met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ICT.

Opvallend! Driekwart van de zorgverleners (75%) maakt zich zorgen dat de ontwikkeling van ICT sneller gaat dan de kennis van de medewerkers reikt.

Benieuwd naar de resultaten? 

Vul het formulier in en download het onderzoeksrapport voor de visie van de zorgverlener op het digitale landschap van de zorg. In het rapport wordt de visie van medewerkers uit jeugd-, gehandicapten-, ouderen-, thuis- en de geestelijke gezondheidszorg in kaart gebracht.