Onderzoek

De digitale werkbeleving in de industrie

Hoe denken medewerkers in de industriële sector vandaag over IT? Voelen ze zich voldoende gefaciliteerd? En hoe ervaren ze de ter beschikking gestelde middelen?

Digitale werkbeleving in de industrie: enorme potentie, maar nog te weinig benut

IT biedt de sector industrie veel economische kansen. Maar hoe goed hebben industriële bedrijven hun IT vandaag eigenlijk voor elkaar en hoe ervaren de medewerkers dit? In dit onderzoek inventariseerden we de status quo en verzamelden kansen om de IT-ervaring te verbeteren. We vroegen 438 medewerkers in de industrie naar hun mening over de hen beschikbaar gestelde IT.

In de industrie is men over het algemeen erg tevreden met de IT voorzieningen. Niet vreemd, gezien IT in de lockdown een zichtbaar belangrijke rol vervulde door thuiswerken te faciliteren. Hoewel werkwijzen, security en persoonlijke IT-vaardigheden flink op de proef werden gesteld, werd het technisch allemaal wel in een hoog tempo mogelijk gemaakt. Tegelijk worden nog veel kansen niet benut en is er ruimte voor verbetering op IT-vlak.

De digitale werkbeleving in de industrie de inOpvallend! 40% van de medewerkers in de industrie vind het niet prettig dat informatie verspreid is over meerdere systemen.

Opvallend! 28% van de medewerkers in de industrie is van mening dat zijn organisatie onvoldoende is voorbereid op verdere digitalisering.

Benieuwd naar de volledige resultaten? 

Alle cijfers en bevindingen zijn kosteloos beschikbaar. Vul je gegevens in en je ontvangt direct het onderzoeksrapport met de inzichten voor de industriële sector.