Onderzoek

De digitale werkbeleving in Nederland

Hoe denkt werkend Nederland vandaag over IT? We onderzochten de status quo en brachten kansen in kaart.

Nederland oogt tevreden, ondertussen is er een wereld te winnen
Rapport De digitale werkbeleving in NederlandOrganisaties kunnen niet meer zonder goede IT. Het kan de kwaliteit en de efficiëntie verhogen, en de medewerker krachtig ondersteunen bij de uitvoering van zijn werk – of juist niet. Vele organisaties zijn dan ook volop aan de slag met IT-innovatie. Nu willen wij weten: hoe goed hebben Nederlandse organisaties hun IT vandaag eigenlijk voor elkaar? We vroegen het de eindgebruikers. In de zomer van 2020 gaven 1.730 werkenden hun mening over de IT waarmee ze werken.

IT heeft tijdens de lockdown een zichtbaar belangrijke rol vervuld door thuiswerken te faciliteren. Nederlanders prijzen zich daarmee gelukkig. Tegelijk geven ze ook serieuze kritiek en bestaan er grote uitdagingen – en kansen – op IT-vlak.

Opvallend! 43% van werkend Nederland zegt dat IT in hun organisatie niet is afgestemd op de individuele behoeften van gebruikers, maar dat het aanvoelt als one-size-fits-all.

Opvallend! Medewerkers voelen zich onvoldoende betrokken bij het verbeteren van de digitale ervaring. 30% heeft het gevoel er geen enkele invloed op te kunnen uitoefenen.

Gratis download
Benieuwd naar de ervaringen van eindgebruikers, hun suggesties en opbouwende kritiek?
Alle cijfers en bevindingen zijn kosteloos beschikbaar. Vul hiernaast je gegevens in en je ontvangt direct het complete onderzoeksrapport. Of kies rechts voor één van de sectorrapportages waarin de resultaten per branche worden uitgelicht.

Geïnspireerd?

Bel ons op 088-4284848 of laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

Contact