"Met microlearning neem je alleen die informatie tot je die jij kunt gebruiken. Dat bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat je de informatie beter onthoudt."

Hoe je jezelf ontwikkelt en jezelf IT- of andere vaardigheden eigen maakt? Als je het werkende Nederlanders vraagt: niet meer met een klassikale training of workshop. Ze prefereren informeel leren op de werkvloer – digitaal, snel en praktisch – zo blijkt uit ons onderzoek. Het roer moet dus om. Een uitstekend alternatief is microlearning. Ik vertel je er graag meer over.

Scrollen en swipen, dat is hoe we vandaag gewend zijn informatie tot ons te nemen. Gebruikers willen exact de benodigde hoeveelheid informatie die ze nodig hebben om hun doel te bereiken en niet meer dan dat. Dat is precies waar microlearning voor staat. Het zijn kleine stukjes leerstof die je in slechts enkele minuten tot je neemt. Het wordt ook wel bite-sized learning genoemd.

Voordeel #1: Efficiënt leren
Met microlearning neem je alleen die informatie tot je die jij kunt gebruiken.
De onderdelen die je al weet, sla je over. Dat bespaart niet alleen veel tijd vergeleken met een klassikale training, maar zorgt er ook voor dat je de informatie beter onthoudt. Wanneer je wilt, heb je toegang tot kleine brokjes informatie die je op dat moment nodig hebt. Zo is leerstof veel gemakkelijker te begrijpen en te onthouden en bovendien meteen toepasbaar.

Voordeel #2: Hoge betrokkenheid
Het is niet te doen om acht uur lang gefocust te blijven. Je gedachten dwalen al snel af naar wat je de volgende werkdag gaat doen. Misschien beantwoord je stiekem alvast een paar mailtjes tijdens je leersessie. En weg is je focus. Korte microlearnings kennen dit nadeel niet. Omdat het slechts om een paar minuten gaat en helemaal gericht is op één klein deelonderwerp, houden medewerkers er eenvoudig hun volle aandacht bij. Dat leert beter.

Voordeel #3: Effectief
Leren in een korte tijd van circa tien minuten komt overeen met de capaciteit van ons werkgeheugen en onze concentratieboog. Zo werkt ons brein nu eenmaal. We leren het best als de inhoud in korte ‘bites’ wordt geleverd. En het moment waarop we zo’n hapklare brok tot ons nemen, is dus niet per sé in een conferentiecentrum. Dat kan overal, tussendoor op werk of bijvoorbeeld in de trein.

Voordeel #4: Betaalbaar
Je hoeft niet voor een hele dag een trainer in te huren en je hebt geen kosten voor een fysieke locatie met de bijbehorende voorzieningen. Dat scheelt. Ook de cursisten zijn minder lang weg van de werkvloer. Sterker nog, ze blijven juist op de werkplek. Aan de andere kant heb je wel een goed online leerplatform nodig waarin de leerstof wordt aangeboden.

Begin nu met microlearning
Starten met het aanbieden van microlearning aan je medewerkers? Dan zijn er twee hoofdzaken om aan te denken:
1. Bedenk welke kennis en vaardigheden je wilt aanbieden. Die moet je namelijk in een andere vorm gaan gieten, zoals: korte stukjes, how-to en beeldend gepresenteerd. Dat kun je zelf doen, maar er zijn ook genoeg kwalitatieve partijen die dit voor jou kunnen verzorgen.
2. Behalve andere inhoud heb je ook een andere type leerportaal nodig. Omdat het meer versnipperd is, ontstaat er een grote behoefte aan overzicht per medewerker. En de absolute sleutel tot succes is gebruiksvriendelijkheid. De cursist moet snel en makkelijk vinden wat hij leren wil.

Meer weten? Lees verder over de mogelijkheden van een online leerportaal of vraag een demo aan van onze KennisHub.