Aflevering 1: De menselijkse factor in IT beveiliging

In deze eerste aflevering van de podcastserie Cybersecurity in de boardroom doken we in de wereld van security awareness. Ron Lemmens ging met Toine van Eijk van Ictivity in gesprek over het belang van evenwicht tussen de menselijke en procesmatige kant van beveiliging. Samen gingen ze in op hoe beide kanten samenwerken om de veiligheid te verhogen.

Verder in de uitzending liet Jo Vandebergh van Phished zien hoe bedrijven vaak kwetsbaar zijn voor phishing en geeft hij tips om werknemers te motiveren om hun digitale veiligheid serieus te nemen.

Tot slot ging Rick van der Kleij van TNO en lector bij Avans Hogeschool, gespecialiseerd in gedragsverandering binnen cybersecurity, dieper in op waarom gedrag zo moeilijk te veranderen is.

Podcastserie Cybersecurity in de Boardroom

Deze aflevering is het eerste deel uit de podcastserie Cybersecurity in de Boardroom. Daarin bespreken we alles wat te maken heeft met digitale veiligheid en hoe je je organisatie veilig kunt houden. In elke aflevering krijg je praktische tips en inzichten van experts. Zij delen hun kennis over de nieuwste ontwikkelingen in de wereld van cybersecurity en geven advies over hoe je als bestuurder én als teamlid kunt zorgen voor een digitaal veilige omgeving.