Gemeente Langedijk en Het Nieuwe Werken

Na een korte implementatie tijd met Scense partner Ictivity, biedt Gemeente Langedijk nu virtuele werkplekken aan haar medewerkers aan. Martin Hartendorp, informatiemanager en Raymond Anchelon, servicemanager bij gemeente Langedijk leggen het hoe en waarom van deze keuze uit.

Frustraties door verouderde PC’s

“De PC’s van onze medewerkers waren inmiddels sterk verouderd”, vertelt Raymond. “Er waren de nodige frustraties bij onze medewerkers door het grote aantal terugkerende storingen. Ook de irritaties namen toe door lange aanlogtijden en de trage werking van deze systemen. Daarnaast was het aantal openstaande meldingen op onze helpdesk onhandelbaar hoog. Omdat het merendeel van deze PC’s inmiddels was afgeschreven, is besloten om nieuwe opties te bekijken voor het aanbieden van werkplekken aan onze medewerkers”.

Klaar voor het nieuwe werken

Martin vervolgt “voor de gemeente was het belangrijk dat we met een nieuwe oplossing een grote stap vooruit konden zetten. Naast de nodige voordelen in beheer, zou de gemeente met deze oplossing klaar moeten zijn voor de toekomst. Ons management team had onder andere het Nieuwe Werken en standaardisatie hoog op de agenda staan”. Standaardisatie als kritieke succesfactor “Kleine gemeenten kennen dezelfde complexiteit qua takenpakket en software applicaties als een grote gemeente zoals Rotterdam”, legt Martin uit. “Uiteindelijk zijn alle processen namelijk hetzelfde. Toch moeten kleinere gemeenten werken met aanzienlijk lagere IT budgetten. ICT afdelingen moeten daarom elke mate van complexiteit vermijden, standaardisatie is daarom key. Daarnaast zoeken kleinere gemeenten al jaren naar samenwerking met andere gemeenten dus de te kiezen oplossing moest flexibel genoeg zijn om toekomstige samenwerkingen te ondersteunen”.

VMware View met Scense

Tijdens een grondige beoordeling van een aantal mogelijke oplossingsrichtingen, waaronder traditionele PC’s en Citrix, viel de keuze op VMware View in combin