Agile Scrum Foundation

Agile-Scrum
Projectmanagement

Steeds meer organisaties hebben behoefte aan flexibilisering van hun projecten. Agile geeft hier invulling aan. Een voorbeeld hiervan is Scrum. Door in korte slagen steeds dat te realiseren wat het belangrijkste is voor de klant, wordt de kans kleiner dat een project mislukt of dat er niets wordt opgeleverd. Het centraal stellen van de mens in het ontwikkelproces en het elimineren van overhead maakt dat Scrum steeds vaker door organisaties wordt ingezet om hun innovatie efficiënter en effectiever te maken.

De training Agile Scrum Foundation geeft je in 2 dagen op Foundation niveau inzicht in Agile Scrum, gecombineerd met de kennis over de scrum praktijk. Aansluitend aan de training Agile Scrum Foundation heb je de mogelijkheid van het afleggen van het door EXIN gecertificeerde examen Agile Scrum Foundation.

Deze training wordt ook bij jou op locatie verzorgd voor groepen van 3 – 12 deelnemers. Voor een vrijblijvende prijsofferte selecteer “Maatwerk – Aanvraag in-company”.

Deze training is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe je Scrum toepast in een non-IT omgeving.

Geen voorkennis vereist.

In deze professionele en praktijkgerichte training wordt ingegaan op de theorie van Agile Scrum, ondersteund met voorbeelden uit de praktijk. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Inleiding Agile en Scrum;
  • Scrum methoden;
  • Scrum planning;
  • Scrum projecten, features, epic en releases;
  • Geavanceerde Scrum begrippen;
  • Examentraining.

De road to value van Scrum bestaat uit de volgende fasen:

Vision: Een product wordt pas ontwikkeld als duidelijk is hoe het invulling geeft aan de strategie van de organisatie.

Product roadmap: Op basis van de visie wordt de functionaliteit (features) in kaart gebracht en voorzien van een prioriteit. Dit geeft een basis voor het opstellen van een roadmap waa in groepen van features (releases) op een tijdlijn worden geplot. De roadmap gaat hierover in een plan. Een feature is een brok werk dat waarde levert en langer dan een sprint duurt om te realiseren.

Release plan: De eerstkomende release wordt gepland op basis van het opdelen van deze release in sprints van gelijke lengte. Hierbij worden de features van de release vertaald naar(epic) user stories die concreet definiëren wat gerealiseerd moet worden.

Sprint plan: Het development team heeft na de sprint planning het wat ook vertaald naar het hoe.

Daily scrum: Dagelijks komt development team bijeen om de voortgang van het sprint doel te bespreken. Wat is al bereikt, de doelen voor aankomende dag en eventuele blokkades helpen hierbij.

Sprint review: Tijdens de sprint review presenteren teams het voltooide werk van de sprint aan stakeholders voor feedback. Samen met de Product Owner vooruit kijken naar het werk wat gepland staat en eventueel aanpassen op basis van de feedback.

Sprint retrospective: De sprint retrospective is een bijeenkomst waar het team reflecteert op de afgelopen sprint en manieren bespreekt om te verbeteren.