Ictivity implementeert Cisco UCS bij Oxilion

Oxilion heeft gekozen voor de combinatie Ictivity en Scholten Awater om Cisco Unified Computing System (UCS), als nieuw serverplatform te implementeren. Oxilion levert diensten en producten voor de internet gerelateerde markt. De vier focusgebieden zijn Internet Services, Datacenter Services, Storage en Verbindingen. De diensten en producten die Oxilion aanbiedt aan haar klanten zijn ondergebracht in datacenters in Enschede en Hengelo. Na een uitgebreide marktverkenning heeft Oxilion ervoor gekozen om de server- en netwerkinfrastructuur te baseren op Cisco componenten. Als standaard voor de (blade)servers is gekozen voor het Cisco UCS platform, daarnaast standaardiseert Oxilion haar switch omgeving op Cisco Nexus switches.

Binnen het project heeft businesspartner Scholten Awater de benodigde hardware geleverd. Ictivity heeft  – als gecertificeerd Cisco UCS partner – de implementatie voor haar rekening genomen. Samengevat was de vraagstelling van Oxilion aan Ictivity als volgt:

Implementeer de nieuwe Cisco UCS omgeving binnen het datacenter van Oxilion en koppel deze aan het bestaande core netwerk. Uitgangspunt hierbij is dat de medewerkers van Oxilion na het project een uitstekende kennis hebben binnen dit vakgebied en dat door middel van learning-on-the-job wordt voorzien in een optimale kennisoverdracht.”

Projectbeschrijving

Scholten Awater leverde de hardware bij het Equinix datacenter in Enschede. De medewerkers van Oxilion verzorgden de assemblage en plaatsing van de componenten in de beschikbare racks binnen het datacenter. Het project startte voor Ictivity met het opstellen van een gedetailleerd Plan van Aanpak. In samenspraak met medewerkers van Oxilion hebben de Consultants van Ictivity een ontwerp opgesteld van de nieuw te bouwen omgeving. Na akkoord door Oxilion op het Plan van Aanpak hebben de Consultants van Ictivity de hardware binnen het Cisco UCS chassis geconfigureerd.

Resultaat

De implementatie voor de productielocatie Enschede is inmiddels succesvol afgerond. Na een traject waarin alle opties zijn getest, het personeel bekwaam is geraakt met het nieuwe platform en de overgang van de Oxilion klanten in het Virtual Datacenter te Enschede heeft plaatsgevonden, is het predicaat “productie” succesvol afgegeven op het splinternieuwe platform. Maar wat betekent dit nu voor de klanten van Oxilion? Vanaf nu kunnen zij profiteren van alle voordelen die het platform biedt: groter, sneller, meer én bovendien groener! Voor Oxilion zelf biedt de nieuwe oplossing de volgende voordelen: meer prestatie, super schaalbaar, vereenvoudigd beheer van servers en minder ruimte verbruik in het datacentrum.

De samenwerking

“Voor ons was dit een prestigieus en erg belangrijk project. Vanwege de sterke groei van Oxilion is er een behoefte ontstaan aan een eenvoudig schaalbaar serverplatform. Omdat Oxilion bij de implementatie van Cisco UCS niets aan het toeval over wilde laten, is ervoor gekozen om Ictivity de initiële configuratie te laten uitvoeren. De samenwerking met Ictivity en Scholten Awater hebben wij als zeer prettig ervaren. Scholten Awater heeft de zaken logistiek goed voor elkaar waardoor de grote hoeveelheid componenten compleet en tijdig geleverd werd. Ictivity heeft ons vervolgens geholpen om met een goed doordacht plan de Cisco UCS setup te koppelen aan de bestaande infrastructuur. Alle wensen met betrekking tot schaalbaarheid, stabiliteit en doorvoersnelheden zijn daarbij in kaart gebracht en meegenomen in de configuratie. De eerste test-VM’s draaiden al aan het einde van de eerste dag. We zijn erg tevreden met de behaalde resultaten en het snel en succesvol afronden van dit project”, aldus Jeroen Tekelenburg, Financial Director van Oxilion.

Kennis en ervaring

De consultants en adviseurs van Ictivity hebben ruime ervaring met Cisco vraagstukken. Zij zijn dan ook de aangewezen personen om hierover te sparren. Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op:
telefoon: 088 – 428 48 48
mail: info@ictivity.nl

Auteur: Barry Schrijvers (barry.schrijvers@ictivity.nl)