Applicatie Virtualisatie

Het onderhoud van werkplekken levert al jaren een grote beheerlast op voor IT organisaties. Hoe meer applicaties er op een werkplek aanwezig zijn, hoe groter de kans op onderlinge applicatieconflicten en problemen. Het is dan ook zaak om regelmatig updates van applicaties door te voeren. Aan de andere kant zorgen deze applicatie installaties en -updates ervoor dat een Windows werkplek na verloop van tijd traag en instabiel wordt. Door gebruikt te maken van applicatie virtualisatie zorg je ervoor dat er geen applicatie installaties meer hoeven worden uitgevoerd.

In plaats daarvan werken applicaties op een werkplek in een virtuele schil of ‘bubble’ die de applicatie isoleert van het besturingssysteem. En die virtuele applicaties starten we gewoon vanaf een applicatie-package op een centrale netwerkschijf. Hierdoor worden applicatieconflicten en instabiliteit tot een minimum beperkt en zijn er geen ingewikkelde applicatie updates meer nodig.

Neem contact op met één van onze application delivery specialisten en ontdek hoe applicatie virtualisatie ook u meerwaarde kan bieden!

Dominique Frison - account manager Ictivity
Een onafhankelijk advies over virtualisatie?

Dominique Frison, account manager

Stuur een e-mail 088-4284848