IT Security

Informatiebeveiliging

Data behoort misschien wel tot het meest waardevolle bezit van jouw organisatie. Dat bezit wil je goed beschermen middels afdoende beveiliging.

Meer informatie Contact

Jouw data optimaal beveiligd

Data behoort misschien wel tot het meest waardevolle bezit van jouw organisatie. Dat bezit wil je goed beschermen middels afdoende beveiliging. Want als klantgegevens, offertes, tekeningen, transacties, personeelsdossiers of andere gegevens op straat belanden, kan dat operationele problemen, reputatieschade en zelfs boetes tot gevolg hebben. Ictivity zorgt voor het minimaliseren van deze risco’s en het beveiligen van jouw IT-omgeving. Wij hebben hiervoor een aanpak ontwikkeld die naar alle aspecten van IT security kijkt.

Bewuste gebruikers

De mens is het meest kwetsbare onderdeel als het gaat om informatiebeveiliging. Wij hebben een methodiek ontwikkeld die leid tot het juiste veiligheidsbewustzijn bij medewerkers. Zo voorkom je hacks, social engineering, datalekken en andere veiligheidsincidenten.

Een effectieve security-organisatie

Een veilige omgeving begint met de juiste afspraken en goed doordachte processen. Ontdek hoe je voor netwerk- en databeveiliging op ISO-niveau zorgt door security-maatregelen effectief in jouw organisatie te beleggen. Uiteraard voldoet onze eigen beveiliging ook aan de ISO27001 en NEN7510 norm.

Een waterdicht ICT landschap

Een hacker heeft al genoeg aan één zwakke plek. Dat stelt jou voor de permanente uitdaging om alle mogelijke datalekken te vinden en te dichten. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Ictivity test hoe veilig jouw IT-omgeving is en legt alle zwakke plekken bloot. Vervolgens helpen onze security-experts je bij het aanpakken van eventuele problemen.

Aangescherpte privacy en security wetgeving

De nieuwe Europese wetgeving op het gebied van privacy, de AVG (de Algemene Verordening Gegevensbescherming), stelt sinds mei 2018 hogere eisen aan organisaties als het gaat om de bescherming van persoonsgegevens. We helpen je met het opstellen van een plan van aanpak en de juiste maatregelen te treffen op zowel technisch als organisatorisch vlak.

Is je website voldoende beveiligd tegen kwetsbaarheden?

Een IT Security Quickscan helpt je op weg

Is je data veilig? Ken je de zwakke plekken in jouw systemen? En weet je welke stappen je moet zetten om acute gaten te dichten en data ook op de lange termijn optimaal te beschermen? Onze IT Security Quickscan helpt je op weg. Aan de hand van onze quickscan krijg je direct een helder beeld van jouw IT-security. De scan en de bijbehorende workshop geven je bovendien tal van concrete handvatten om de veiligheid van jouw IT-landschap te verbeteren.

 1. 1

  IT Security beleid

  In hoeverre aandacht is besteed aan de beleidsmatige kant van IT Security? Is er beleid gedefinieerd, is het beleid gebaseerd op een risicoanalyse en compliancy? Hoe is het beleid vastgelegd?

 2. 2

  Organisatie/medewerkers

  In hoeverre zijn medewerkers zich bewust van IT security, hebben ze voldoende kennis (training) en hoe is (beheer van) IT security belegd in de organisatie?

 3. 3

  Netwerk infrastructuur

  Zijn adequate technische beveiligingsmaatregelen genomen op netwerkgebied en in hoeverre zijn deze maatregelen gebaseerd op het IT beleid?

 4. 4

  Server/werkplekomgeving

  Zijn adequate technische beveiligingsmaatregelen genomen op het gebied van de serveromgeving en de werkplekken en in hoeverre zijn deze maatregelen gebaseerd op het IT beleid?

 5. 5

  Security Workshop

  Aan het einde van de quickscan vindt een workshop plaats waarbij de ingevulde vragenlijsten de belangrijkste input is. De resultaten van de workshop en de vragenlijsten vormen de basis voor een pragmatisch advies.

Onderzoek IT prioriteiten 2021

Wat staat er dit jaar op de agenda van CISO’s en Security Managers? En wat is de invloed van Covid-19 op informatiebeveiliging? F-Secure vroeg bijna 2000 managers en beïnvloeders op het gebied van IT-security in Europa naar hun prioriteiten, uitdagingen, strategieën en budgetten voor 2021. Download het onderzoeksrapport voor de belangrijkste resultaten.

Download rapport

Kennis & insights IT Security

Reno van der Looij - IT & ICT advies zorg
Vraag een gratis Security adviesgesprek aan!

Reno van der Looij

Stuur een e-mail 088-4284848

Onderzoeksrapport IT Security prioriteiten 2021

Onderzoek IT Security prioriteiten 2021


* Om je te kunnen e-mailen hebben we een opt-in van je nodig. Lees onze privacy statement hier.