Thema's

IT adoptie & productiviteit

De wereld blijft in hoog tempo digitaliseren. Dit betekent dat het succes van organisaties in toenemende mate wordt bepaald door de digitale vaardigheden van medewerkers.

Meer informatie Contact

Geslaagde adoptie van nieuwe technologie

In de praktijk blijkt dat veel werknemers minder digitaal vaardig zijn dan hun werkgevers denken. De mens is een vaak onderschatte factor in de digitale transformatie. Voor een geslaagde adoptie van nieuwe technologie is het noodzakelijk om de gebruikers op een efficiënte manier te begeleiden. Of het nu gaat om de introductie van een nieuwe digitale werkplek of de overstap naar Microsoft 365. Om deze reden heeft Ictivity het “IT Adoptie & Productiviteit programma” ontwikkeld dat zorgt voor een zachte landing van nieuwe technologie in uw organisatie. Het programma wordt afgesloten met een resultaatmeting op de werkplek volgens de standaard van het Europees Computer Rijbewijs (ECDL).

Verhoogde efficiëntie en productiviteit

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers tot 8% werktijd verspillen door gebrekkige digitale vaardigheden en hierbij de helpdesk extra belasten. Medewerkers die achterblijven op het gebied van nieuwe IT kennis en vaardigheden hebben meer kans op burn-outklachten. Het Adoptie & Productiviteit programma zorgt ervoor dat de digitale vaardigheden en zelfredzaamheid van medewerkers worden verbeterd. Een digivaardig medewerker is een tevreden medewerker die efficiënt met IT middelen omgaat en bijdraagt aan verbetering van de productiviteit. We zorgen voor een succesvolle ontmoeting tussen IT technologie en beleving.

Hogere adoptie betekent sneller veranderen

Medewerkers die digivaardig en digiveilig werken en die weten hoe zij het maximale rendement halen uit IT, zijn sneller enthousiast over toekomstige veranderingen. Een doelgericht adoptie- en productiviteitsprogramma zorgt dan ook voor een mentaliteitsverandering op de werkvloer: in plaats van een afwachtende houding creëren we een open en enthousiaste houding ten aanzien van technologische ontwikkelingen.

IT Adoptie programma

Tijdens de overstap naar de nieuwe werkplek krijgen de gebruikers korte interactieve presentatie sessies zodat iedereen een vliegende start kan maken. Een floorwalker ondersteunt medewerkers op locatie met al hun vragen over de nieuwe werkplek. In de KennisHub, een centraal online leerportaal, bieden we een bibliotheek met korte leermomenten en instructie video’s. Zo vinden medewerkers zelfstandig direct een duidelijk antwoord op de momenten dat ze tegen vragen aanlopen.

KennisHub

De vertrouwde ‘traditionele’ one-size-fits-all manier van leren heeft zijn langste tijd gehad. Online leren is niet meer weg te denken uit het leerlandschap. Medewerkers nemen kennis het liefst tot zich met korte leermomenten (microleren), op eigen initiatief en bij voorkeur op de werkplek. Ictivity heeft deze nieuwe manieren van leren samengebracht in de KennisHub. Een online leerportaal, gebaseerd op principe van adaptief leren: alleen dat leren wat je nog niet weet.

Lees meer
Whitepaper: Stappenplan voor een geslaagde adoptie van nieuwe technologie

In 5 stappen naar een digivaardige en productieve medewerker

Door middel van een 5 stappen aanpak vergroten we de digitale vaardigheden en het IT securitybewustzijn van je medewerkers. Een digivaardige medewerker betekent een tevreden medewerker die veilig en efficiënt met IT middelen omgaat en bijdraagt aan verbetering van de productiviteit.

 1. 1

  Online intake & kennismeting

  We starten met een kennismeting door middel van een online intake. Dit geeft ons inzicht hoe de gebruikers omgaan met IT middelen en op welk niveau.

 2. 2

  Persoonlijk leerplan

  Per gebruiker stellen we een persoonlijk leerplan samen. Daarbij is het uitgangspunt dat de medewerker alleen datgene leert waar kennis ontbreekt en wat aansluit bij de werkzaamheden.

 3. 3

  Bijscholing op maat

  Met Individueel Begeleid Leren bieden we een combinatie van online leren en korte in-company trainingen. Continue leren tijdens de eigen werkzaamheden.

 4. 4

  Resultaatmeting

  In deze stap meten we opnieuw de vaardigheden van de medewerker volgens de Europese standaard Europees Computer Rijbewijs (ECDL).

 5. 5

  Advies & nazorg

  Met de inzet van Edu-games zorgen we voor het efficiënt bijscholen van je medewerkers. Hiermee borgen we de aangeleerde vaardigheden en zorgen we ervoor dat medewerkers de snelle ICT veranderingen kunnen blijven bijbenen.

IT adoptietraject zorgt voor soepele overgang naar Office 365 bij Bergopwaarts

De bedrijfsvoering van woningcorporaties er door digitale vooruitgang volledig anders uit komen te zien. Met nieuwe tooling en veranderende rollen wordt op deze ontwikkelingen succesvol antwoord gegeven. Zo ook bij Bergopwaarts. De organisatie ging over naar Office 365, slankte haar databestand af en bereidde haar medewerkers goed voor op de digitale toekomst met een IT-adoptietraject.

Bekijk case

Spring Kinderopvang soepel over naar Office 365

Na de overstap naar Office 365 werken de medewerkers van Spring Kinderopvang sneller dan ooit. Ook mobiel. Nu staat de organisatie voor de uitdaging om haar 850 medewerkers met de nieuwe programmatuur vertrouwd te maken. Dankzij het Office 365 Adoptie- en Productiviteit Programma van Ictivity maakt elke gebruiker een zachte landing met de nieuwe Office 365 omgeving.

Bekijk case

"Plezierig opleidingstraject dat het inzicht van onze medewerkers in de mogelijkheden van ICT heeft vergroot en heeft geleid tot een betere benutting van de nieuwe werkpleksoftware."

Alinda Baggen, Gemeente Nuth
Martijn coolen
Meer weten?

Martijn Coolen, Account Manager Ictivity Training

Stuur een e-mail 088-4284848

Stappenplan voor een geslaagde adoptie van nieuwe technologie

Whitepaper sticky form 190 x 260 v2

* Om je te kunnen e-mailen hebben we een opt-in van je nodig. Lees onze privacy statement hier.