Slim leren met de KennisHub

Voor veel medewerkers is het een uitdaging om kennis up-to-date te houden. Plotselinge taakverschuivingen, snelle digitalisering en verandering in wetgeving zijn onderwerpen waar medewerkers dagelijks mee te maken hebben. De KennisHub is er om medewerkers optimaal te ondersteunen bij deze veranderingen.

Meer informatie Demo aanvragen

Centrale plek voor leren & ontwikkelen

KennisHub is een centrale omgeving die medewerkers helpt om slim en efficiënt kennis te vergroten met de inzet van artificiële intelligentie. We meten continu welke stof de medewerkers al beheersen en waar ze nog verder mee aan de slag moeten. Zo leren ze alleen dat wat ze nog niet weten. We geven realtime inzicht in de persoonlijke voortgang tot op het kleinste niveau. Medewerkers hebben zo altijd inzicht in hun prestaties en zien ze direct resultaat! Hierdoor gaat KennisHub een stap verder; van Leer Management Systeem (LMS) naar Leer Xperience Platform (LXP). Waarbij de leercontent automatisch wordt afgestemd op het persoonlijke leerdoel van de medewerker.

Persoonlijk leren op basis van Artificiële Intelligentie (AI)

Laat technologie jouw gids zijn voor een op maat gemaakt leerpad, afgestemd op behoeften en interesses. AI-technologie verbetert jouw leerervaring door vergaande automatisering. Met AI-aangedreven aanbevelingen, adaptieve leermethoden en gepersonaliseerde feedback, wordt leren een boeiende en effectieve ervaring. Ontdek een wereld van mogelijkheden met ons diverse aanbod aan leercontent. Een leerproces dat inspireert, uitdaagt en motiveert om het volle potentieel bij je medewerkers te bereiken.

Adaptief leren

De content in de KennisHub past zich aan op het kennisniveau van de medewerker. Er wordt gemeten en inzichtelijk gemaakt wat iemand al beheerst. Met microlearning via de KennisHub neem je alleen die informatie tot je die jij kunt gebruiken. Dat bespaart niet alleen tijd maar zorgt er ook voor dat je de informatie beter onthoudt.

Stel je eigen leeromgeving samen

De KennisHub biedt integraties met andere branche specifieke leeromgevingen. Hierdoor zorg je dat medewerkers één centrale plek hebben waar alle leercontent samen komt en creëer je een optimale leerervaring voor jouw medewerkers.

Creëer je eigen content

Gebruiksvriendelijkheid en design staat bij ons voorop, zodat je gemakkelijk de mooiste content maakt. Kies uit de verschillende contentvormen om interactieve leermodules te ontwikkelen. Het platform biedt een eenvoudige auteursomgeving gebaseerd op AI (Smart Assistant). De Smart Assistant ondersteund en inspireert je bij het ontwikkelen van leercontent. Op basis van de door jou gemaakte leercontent genereert de Smart Assistant complete vragen of helpt je bij het creëren van antwoordopties.

Learning Analytics

Het meetbaar maken van de leerprestaties is een belangrijk onderdeel in het leerproces. Daarom biedt KennisHub uitgebreid inzicht. We geven real time inzicht in de persoonlijke en team voortgang tot op het kleinste niveau. Het leerplatform combineert de learning analytics van alle leerinterventies, medewerkers, teams. Deze zijn gemakkelijk in te zien in een centraal dashboard of rapportage functionaliteit.

KennisHub Blended Learning

Stel middels een leerpad in de KennisHub verschillende blended leervormen samen die optimaal aansluiten bij de doelgroep en het niveau. Een leerpad kan bestaan uit een mix van e-Learning, klassikale training en toetsvragen.

 

KennisHub Skills

 

Competentie en vaardigheden

Door het vooraf definiëren van leerdoelen, competenties en vaardigheden bepaald de Smart Assistent welk leerpad het best aansluit bij de medewerker. Continue analyseert de KennisHub het niveau en de groei om er voor te zorgen dat de medewerker op de meest efficiënte manier vaardigheden en competenties behaald.

Ictivity KennisHub dashboard

 

Direct inzicht via het Dashboard

Op het persoonlijke dashboard hebben medewerkers direct inzicht in al hun leeractiviteiten, resultaten en opleidingshistorie. Vanaf het dashboard klik je direct door naar de verschillende leeractiviteiten. Het team dashboard geeft inzicht in de voortgang van een team of afdeling.

KennisHub AppOveral en altijd leren met de KennisHub App

Met de KennisHub app hebben jouw medewerkers de leeromgeving altijd op zak. De app is beschikbaar in de Google Play Store en de Apple Store. Met de app hebben medewerkers de volledige leerervaring, maar dan mobiel. Zo kunnen ze overal studeren, op de momenten dat het uitkomt.

 

Look & feel van jouw organisatie

KennisHub biedt een aanpasbare “Look & Feel” die naadloos aansluit bij de identiteit en stijl van jouw organisatie.

 

Van der Velden gebruikt KennisHub voor trainingsprogramma bij cloudreis

Het Brabantse familiebedrijf Van der Velden, met zo’n 550 medewerkers verdeeld over 17 vestigingen, heeft alle facetten op rioleringsgebied in huis. De bedrijfsvoering van de rioleringsspecialist draait sterk op IT. Onlangs schakelde het bedrijf Ictivity in om de IT-omgeving en werkplekken te moderniseren. Met de migratie naar de cloud zijn er al grote stappen gezet. De KennisHub van Ictivity werd bij de cloudreis gebruikt als trainingsprogramma.

Bekijk case

Onze opdrachtgevers

Martijn coolen
Zelf de KennisHub ervaren? Probeer nu 14 dagen gratis!

Martijn Coolen, commercieel medewerker Training

Stuur een e-mail 088-4284848

Veelgestelde vragen

Een online leerportaal is een centrale, online omgeving die medewerkers helpt om op een slimme en efficiënte manier hun kennis en digitale vaardigheden te vergroten.

Microlearnings zijn korte leermodules waarbij je in korte tijd efficiënt kennis op doet over een specifiek onderdeel. Je leert alléén dat wat voor jou belangrijk is. Het wordt ook wel ‘bite-sized learning’ genoemd. De vorm verschilt: samenvattingen van artikelen, infographics, slides, quizzen, polls, video’s, links of afbeeldingen. De voordelen van microlearning lees je hier.

Een Learning Management Systeem (LMS) is een synoniem voor online leerportaal. Een centrale leeromgeving die helpt alle leeractiviteiten en trainingen binnen een organisatie te beheren zodat medewerkers op een slimme en efficiënte manier hun kennis en digitale vaardigheden kunnen verbeteren.

Een Learning Experience Platform (LXP) is een gepersonaliseerde, online leerervaring voor medewerkers. Bij dit systeem staat, anders dan bij een LMS (Learning Management Systeem) de behoefte van de ‘student’ centraal.

Bij een traditionele LMS staat vooral de beheerder (vaak de organisatie) centraal. Bij een LXP staat de stu-dent (of medewerker) centraal en wordt er een selectie van onderwerpen of (soort) informatie aangeboden die past bij de kennisbehoefte van de gebruiker. KennisHub is een voorbeeld van een online leeromgeving waarin het aanbod wordt afgestemd op de medewerker en deze alleen datgene leert wat hij nodig heeft.

KennisHub is een centrale hub waarin alle beschikbare leerinhoud beschikbaar gesteld wordt. Standaard bevat het leerportaal meer dan 100 e-learning modules op het gebied van digivaardigheid, digiveiligheid en persoonlijke vaardigheden. Deze is uit te breiden met leermodules die binnen de eigen organisatie ontwikkeld worden als de content van externe bronnen.

Hoe een online leerportaal helpt bij het ontwikkelen en binden van medewerkers

Whitepaper KennisHub

* Om je te kunnen e-mailen hebben we een opt-in van je nodig. Lees onze privacy statement hier.