Van data naar inzicht: de inzet van Artificial Intelligence (AI) bij woningcorporaties

Artificial Intelligence (AI) oftewel Kunstmatige Intelligentie gebruiken we, veelal ongemerkt, in toenemende mate. Bijvoorbeeld bij het gebruik van een virtuele assistent zoals Siri op je smartphone, zelfrijdende auto’s, het voorspellen van aankopen en domotica in je huis. Ook in het bedrijfsleven zien we voorbeelden waarbij AI op een slimme manier wordt ingezet om efficiënter te werken, kosten te besparen en processen te optimaliseren. Wat is de toekomst van deze intelligentie? En: wat is de (potentiële) waarde voor woningcorporaties?

Op 10 september organiseren we een Roundtable voor woningcorporaties over dit onderwerp. Centraal staat daarbij de vraag: “hoe ga je als woningcorporatie van data naar inzicht om je dienstverlening te verbeteren en huurders beter te faciliteren”?

Hoe zal bijvoorbeeld de huurbezetting in wijk X zich de komende vijf jaar ontwikkelen? Wat betekent dat voor de planning van grote renovatieprojecten?

Hoe kunnen we overlast voor bewoners voorkomen door op het juiste moment preventief onderhoud te plegen?

Aan de hand van een korte inspirerende presentatie met praktijkvoorbeelden en statements wordt het gesprek gefaciliteerd om visies en ervaringen met elkaar te delen en tot nieuwe inzichten en ideeën te komen.

Voor wie?
Directie, bestuurders, managers bedrijfsvoering.

Datum: 10 september
Tijd: 9-13 uur inclusief lunch
Locatie: Landgoed de Horst, Driebergen

Aanmelden