Van data naar inzicht
Data biedt organisaties veel kansen, zoals het sneller inspelen op klantvragen, het efficiënter maken van processen en het verbeteren van service- en klantervaring. Met data is nagenoeg alles inzichtelijk en zelfs voorspelbaar te maken. Om deze kansen te benutten, is het belangrijk om de juiste data te verzamelen en deze om te zetten in waardevolle inzichten. De essentie van data ligt namelijk niet alleen in het verzamelen ervan, maar vooral in hoe je het omzet in bruikbare informatie.

In deze inspiratiesessie ontdek je hoe je toewerkt naar meer voorspelbaarheid, een datagedreven aanpak start en medewerkers betrekt in deze transitie. We delen de laatste ontwikkelingen op dit gebied en inspirerende praktijkcases om je op weg te helpen.

Programma

9.00 – 9.30 uur
Ontvangst met koffie

9.30 – 9.55 uur
Zo maak je jouw organisatieproductiviteit voorspelbaarWilbert van Beek, Ictivity
Inzicht in hoe medewerkers omgaan met informatie en de IT werkplek, is cruciaal om de productiviteit te verhogen. Maar wat als je de productiviteit niet alleen kunt verbeteren, maar ook kunt voorspellen?


10.00 – 10.45 uur
Datagedreven werken met Machine Learning
Daphne van Dijk, KPI Solutions
Daphne van Dijk - KPI SolutionsBetere inzichten krijgen in bedrijfsprocessen om meer accurate voorspellingen te kunnen doen, zodat je hier de bedrijfsvoering op aan kunt passen. Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Maar het kan! Door gebruik te maken van Machine Learning-algoritmen in combinatie met Business Intelligence, kunnen BI-systemen voorspellingen doen, zodat jij hier op kunt inspelen. Maar hoe werkt dit precies? En wat kun jij met Machine Learning doen? Tijdens onze plenaire sessie nemen we je aan de hand van praktische voorbeelden mee in de wereld van Machine Learning en laten we je zien hoe je de krachten van Machine Learning en Business Intelligence kunt bundelen om óók slimmer, sneller én leuker te werken.

Daphne van Dijk (MSc Data Science) is werkzaam als Business Intelligence consultant bij KPI Solutions. Haar hart ging altijd al sneller kloppen van data en vraagstukken waar zij haar technische vaardigheden kon inzetten. Tijdens haar dagelijkse werkzaamheden bouwt zij bedrijfsrapportages en dashboards waarmee organisaties datagedreven beslissingen kunnen maken én zit ze in een onderzoeksteam dat zich bezighoudt met diverse nieuwe innovaties, zoals Machine Learning.

Break-out sessies
Na de keynote vinden er vier verschillende break-out sessies plaats. Je kunt je voor elk tijdslot voor één van de twee sessies aanmelden.

11.00 – 11.35 uur Break-out sessie 1A
Datagedreven werken, hoe pak je dat aan? – Robin Wijnen, Ictivity
De organisatie meekrijgen is het meest onderschatte aspect in de transitie naar datagedreven werken. In deze sessie geven we handreikingen om jouw collega’s te betrekken bij de veranderingen en het spotten van kansen. We presenteren een aanpak die je eenvoudig toe kunt passen om jouw afdeling en/of organisatie te transformeren. Met als doel het repeterende werk automatiseren en aan de slag met het creatievere en vooral leukere werk.

11.00 – 11.35 uur Break-out sessie 1B
Werktaken en processen automatiseren, een inkijk in Power Platform – Frans van den Hurk & Frank van Esch, Ictivity
Een eenvoudige beginstap in datagedreven werken is het automatiseren van repeterende taken en veel voorkomende processen. Door klein te beginnen en successen te boeken, creëer je de opstap voor het toepassen van meer verfijnde toepassingen en meer intelligentie zoals AI. In deze sessie geven we een inkijk in de functionele mogelijkheden van het Power Platform, een ontwikkelomgeving dat je helpt snel in te spelen op veranderende bedrijfsprocessen en business behoeften.

Moniek11.40 – 12.15 uur Break-out sessie 2A
Power Platform in de praktijk – Moniek Copal, Dukers & Baelemans & Frank van Esch, Ictivity
Bij veel organisaties is het plannen van capaciteit een uitdaging. Wie heeft welke kennis, wie heeft er tijd en hoe zorgen we dat de reistijd zo beperkt mogelijk blijft. Samen met Dukers & Baelemans, dé opleider voor financiële professionals, laten we zien hoe we met de gemaakte Planner App docenten meer regie hebben over hun eigen beschikbaarheid en de planners makkelijker klantvraag aan het aanbod koppelen.

11.40 – 12.15 uur Break-out sessie 2B
De digitaal fitte organisatie
Toine van Eijk, Ictivity
Technologie gaat steeds meer voor ons werken. Maar om die technologie optimaal te benutten en voor ons te laten werken, is meer nodig dan slimme automatisering alléén. Aandacht voor adoptie is belangrijker dan ooit. Hoe neem je de medewerkers mee in een IT wereld, waarbij verandering de constante factor is?

12.15 – 13.30 uur
Afsluiting & lunch (optioneel)

Locatie
Kasteel Maurick, Vught

Schrijf je nu in, het aantal plekken is beperkt! We zien je graag op 13 april!

Aanmeldbutton