Interview

ICT werkt voor de zorgverlener

_______________

PSW over de digitale vernieuwingsslag en het transformatieproces voor de medewerkers.

 

 

 

“Digitalisering is de eerste stap naar betere zorgvormen in de toekomst”

Afgelopen jaar heeft PSW, zorgorganisatie voor cliënten met een verstandelijke beperking, de IT-omgeving grondig onder handen genomen. Zo is deze volledig vernieuwd met de overgang naar een nieuw elektronisch cliëntendossier (ECD) en een PSW-portaal gebaseerd op Omnia van Ictivity, Office 365 en SharePoint. Met deze transformatie hebben de zorgverleners direct de benodigde informatie en processen beschikbaar. Op deze manier kan PSW een nog hogere kwaliteitsniveau waarborgen. Natuurlijk heeft de overgang wel een flinke impact op de manier van werken en op de medewerkers. Anouschka Bänziger, Communicatieprofessional bij PSW, vertelt over het belang van deze overstap en hoe medewerkers zijn meegenomen in het gehele transformatieproces.

“Naast het werk dat wordt vereenvoudigd, draagt digitalisering ook echt bij aan optimale zorg voor de cliënt.”

Met de overstap naar het nieuwe PSW-portaal zijn de zorgsystemen effectiever ingedeeld en kunnen medewerkers vele malen sneller werken. “De overstap naar het nieuwe portaal en werkwijze zijn een goede keuze geweest. Het biedt een aantal voordelen voor de zorgverleners, waardoor zij nog betere zorg kunnen leveren aan onze cliënten.

Het volledige interview met Anouschka Bänziger is te lezen in ons inspiratiemagazine Digitale vooruitgang in 360 graden:


*Om je te kunnen e-mailen hebben we een opt-in van je nodig. Lees onze privacy statement hier.