Interview

Digitaliseringsprojecten eng? Heb lef!

_______________

Pieter-Jan Hilbers, Manager ICT en informatievoorziening bij Pluryn, over nieuwe vormen van zorgverlening.

 

 

 

“Zorg is informatievoorziening. Een behandelplan moet altijd beschikbaar zijn”

Nieuwe vormen van zorgverlening

Binnen veel organisaties zijn er grote plannen op het gebied van digitaliserings- en innovatietrajecten. Helaas blijven deze vaak op de plank liggen, omdat er angst is voor mislukking van de projecten. Volgens Pieter-Jan Hilbers, Manager ICT en informatievoorziening bij Pluryn, is dit een verouderde houding. Als bedrijf moet je lef hebben en fouten durven te maken. Wij gingen hierover met hem in gesprek.

“Zorg is informatievoorziening”, stelt Hilbers. “Een behandelplan voor de cliënt moet altijd en overal beschikbaar zijn. En niet alleen voor onze eigen zorgorganisatie, maar ook voor alle partijen waarmee wij samenwerken. Dit betekent dan ook dat we echt niet zonder digitalisering kunnen. Enerzijds dus vanwege het informatiebolwerk waarmee we te maken hebben, maar anderzijds heeft digitalisering een grote bijdrage in de kwaliteit van zorg. Met de inzet van verschillende technologieën, kunnen wij vanuit IT de zorgverlener faciliteren met producten die bijdragen aan de kwaliteit en snelheid van zorgverlening.

Het volledige interview met Pieter-Jan Hilbers is te lezen in ons inspiratiemagazine Digitale vooruitgang in 360 graden:


* Om je te kunnen e-mailen hebben we een opt-in van je nodig. Lees onze privacy statement hier.