Desktop Virtualisatie

De moderne ICT consument accepteert tegenwoordig geen standaard ‘dichtgetimmerde’ werkplek meer. De gebruiker wil vrijheid om de werkplek zelf aan te passen en zelf applicaties kunnen installeren. Gebruikers binnen je organisatie (De Interne ICT Consument) vragen je in feite twee tegengestelde dingen te doen. Aan de ene kant willen zij meer vrijheid en tegelijkertijd vragen ze om maximale beveiliging van gevoelige bedrijfsgegevens. Hoe ga je hiermee om?

VDI is de oplossing

Met een VDI (Virtual Desktop Infrastructure) omgeving hebben consumenten de beschikking over een eigen (privé) desktop. Het is dan ook geen probleem om ze veel rechten op die desktop te geven. In feite biedt VDI de voordelen van een eigen Personal Computer (PC) op de werkplek en een centraal desktop concept zoals bijvoorbeeld Citrix XenApp. Het beste van twee werelden dus.

Dit stelt je in staat om tegemoet te komen aan de vraag naar meer vrijheid en tegelijkertijd de beveiliging van gegevens te borgen.

Virtualisatie ook voor jouw organisatie?

Doordat de gecentraliseerde privé desktop gemakkelijk buiten uw eigen bedrijfsomgeving te benadern is heeft de gebruiker op iedere willekeurige plaats de beschikking over zijn of haar werkplek met alle applicaties en instellingen.

Ictivity beschikt over de benodigde expertise en ervaring om je desktop omgeving te optimaliseren met behulp van VDI. Bel daarom vandaag nog met een van onze specialisten.

Dominique Frison - IT & ICT advies
Een onafhankelijk advies over virtualisatie?

Dominique Frison, account manager

Stuur een e-mail 088-4284848